7 nových firem v technologickém akcelerátoru StartupYard pro rok 2014

7 nových firem, 7 různých oborů, 5 zemí. Nové firmy z akcelerátoru StartupZard dnes spouští své veřejné webové stránky

06 MAY 2014, PRAGUE, CZECH REPUBLIC
7 nových firem, 7 různých oborů, 5 zemí. Nové firmy z akcelerátoru StartupYard dnes spouští své veřejné webové stránky

Český technologický akcelerátor StartupYard, člen asociace Global Accelerator Network, zahájil svůj čtvrtý ročník akceleračního programu 1. dubna 2014. Po prvním měsíci, věnovanému zejména intenzivnímu mentorování od zkušených podnikatelů a expertů, dnes 7 nových teamů spouští ukázkové webové stránky. Letoční firmy, které založilo dohromady 20 podnikatelů, byly vybrány jako nejslibnější z 60 přihlášek z celé Evropy, 60 % mimo Českou republiku. Všechny projekty se zaměřují na data, vyhledávání a analytiku.

Nově založené společnosti (v abecedním pořadí):

Evolso.com - Rumunsko
Evolso je seznamovací aplikace, která zvýhodňuje ženské uživatelky odlišnou funkcionalitou nedostupnou mužům. Uživatelům umožňuje vybrat si protějšky na základě společných zájmů. Evolso testuje nový způsob seznamování na oblíbených místech.

FamelyApp.com - Česká republika
Famely je mobilní časopis pro fanoušky, kteří chtějí sledovat nejnovější zprávy o celebritách. Na jednom místě shromažďuje obsah ze sociálních sítí a internetu s informacemi o zajímavých lidech, doplněných zprávami od nich samých.

Gjirafa.com - Kosovo/Albánie
Gjirafa je první vyhledávač a agregátor zpráv pro albánštinu, unikátní jazyk, kterým mluví 12 milionů lidí po celém světě. Gjirafa používá algoritmy na zpracování přirozeného jazyka a zpřístupňuje data, která dosud nebyla na internetu dohledatelná.

MyPrepApp.com - Česká republika
MyPrepApp je mobilní a internetová aplikace, která pomáhá studentům, kteří ztratili motivaci, úspěšně absolvovat důležité zkoušky. MyPrepApp vytváří idividuální testy pro studenty a pomocí her a přátel je motivuje ke splnění studijních plánů a dosažení lepších výsledků ve zkouškách. MyPrepApp již spustilo svou aplikaci pro Českou republiku pod názvem Hrave.cz a od prvního dne generuje příjmy.

SentiSquare.com - Česká republika
SentiSquare je internetová služba pro odborníky na digitální marketing, kteří spravují vysoce navštěvované sociálních sítě a nemohou dnes komplexně monitorovat, co jejich zákazníci po celém světě říkají o jejich značce. SentiSquare pomocí sémantiky vyhledává a sumarizuje názory ukryté v mnohojazyčném obsahu a tím pomáhá porozumět problémům zákazníků.

Warrant.ly - Srbsko
Warrantly je internetová služba, která umožňuje spotřebitelům skladovat všechny záruční listy na jednom místě. Uživatelé mohou hlídat záruční lhůtu zakoupeného zboží a předcházet problémům. Obchodníci a výrobci budou získaná data využívat ke zlepšení výrobků a získávání nových zákazníků.

YourPlaceApp.com - Kazachstán
YourPlace je mobilní a webová aplikace pro obchodníky, kteří chtějí pracovat s loajalitou svých zákazníků. Pomocí pokročilých analýz a cílení pomáhá vytvářet nabídkové systémy pro obchody a restaurace a připravit bonusové a věrnostní programy. Mobilní uživatelé získávají cílené nabídky od provozovatelů oblíbených míst.

Všechny firmy představí své projekty a některé je i oficiálně uvedou na trh na akci Demo Day 18. června 2014 v Národní technické knihovně v Praze. Zájemci se mohou již registrovat.

“Byl to velmi náročný první měsíc pro všechny zakladatele. Někteří začínali v akcelerátoru bez jakéhokoliv návrhu služby nebo jména firmy a dnes již představují své webové stránky jako první hmatatelný výsledek,” říká Cedric Maloux, výkonný ředitel StartupYardu. “Neexistuje sice žádný recept na úspěch, ale doufám, že během následujících 2 měsíců vybavíme naše teamy nástroji a obchodními triky, které všem pomůžou rozjet úspěšné firmy.”

Quotes
"Neexistuje sice žádný recept na úspěch, ale doufám, že během následujících 2 měsíců vybavíme naše teamy nástroji a obchodními triky, které všem pomůžou rozjet úspěšné firmy." Cedric Maloux