StartupYard prodal svou třetí firmu, ruský Travelatus

16 DECEMBER 2013, PRAGUE, CZECH REPUBLIC
Šest měsíců od ukončení svého působení v českém akcelerátoru StartupYard byla online služba pro cestovatele Travelatus prodána německé společnosti Excursiopedia. Společně budou nyní pracovat na vyhledávání lokálních festivalů a akcí pro turisty. Zakladatelé Travelatu se přestěhují do Mnichova, kde posílí management Excursiopedia.

Týden po spuštění přihlášek do nového ročníku akceleračního programu pro technologické firmy, přichází zpráva o prodeji jedné firmy, do které český StartupYard investoval v letošním roce. Internetová služba Travelatus, zaměřená na vyhledávání hudebních a sportovních akcí, byla koupena německou společností Excursiopedia. Je to třetí exit pro StartupYard, po Spectu na jaře letošního roku a Pizzatime (nyní DámeJídlo.cz) v roce 2012.

Travelatus je moskevský startup, založený v listopadu 2011 třemi ruskými programátory: Valentinem Dombrovskym, Vitalijem Korobkinem a Denisem Volkovem. Jejich internetová služba pomáhá cestovatelům z celého světa s vyhledáváním a objednáváním hudebních, sportovních a dalších akcí. Službu spustili v rámci akcelerátoru StartupYard v červnu letošního roku. Všichni zakladatelé se přestěhují do Mnichova, kde budou zdokonalovat vyhledávání a objednávání lokálních akcí na webu Excursiopedia. Toto internetové tržiště zájezdů a turistických akcí založili 3 ruští podnikatelé, bývalí vlastníci cestovních kanceláří. Excursiopedia byla nedávno vyhlášena v žebříčku 10 nejlepších ruských startupů agenturou Pruffi.

“3 měsíce v Praze byly pro nás úžasnou zkušeností. StartupYard měl obrovský vliv na náš projekt, získali jsme výborné rady od českých i mezinárodních podnikatelů,” říká Valentin Dombrovsky, spoluzakladatel Travelatu.

“Je to výborná zpráva pro nás a hlavně pro zakladatele Travelatu. Udělali hodně práce a ukázali velký posun během třech měsíců u nás. Doufáme, že budou pokračovat ve svém nadějném podnikání a že pomůžou turistům změnit zážitek z cestování,” říká Cedric Maloux, ředitel StartupYardu. “Byli bychom určitě rádi, kdyby Travelatus dále pokračoval sám, ale u mladých internetových firem je vždy velká pravděpodobnost neúspěchu. Rozhodnutí prodat se je vždy těžké a souhlasíme se zakladateli Travelatu, že je to pro ně nyní osobně nejlepší řešení, jak dále růst.”

Quotes
"3 měsíce v Praze byly pro nás úžasnou zkušeností. StartupYard měl obrovský vliv na náš projekt, získali jsme výborné rady od českých i mezinárodních podnikatelů." Valentin Dombrovsky, spoluzakladatel, Travelatus
"Byli bychom určitě rádi, kdyby Travelatus dále pokračoval sám, ale u mladých internetových firem je vždy velká pravděpodobnost neúspěchu. Rozhodnutí prodat se je vždy těžké a souhlasíme se zakladateli Travelatu, že je to pro ně nyní osobně nejlepší řešení, jak dále růst." Cedric Maloux, ředitel, StartupYard
Images