StartupYard získal nového ředitele Cedrica Maloux

StartupYard zaměří svůj akcelerační program v roce 2014 na data, vyhledávání a analytiku

20 NOVEMBER 2013, PRAGUE, CZECH REPUBLIC
Cedric Maloux přichází do českého akcelerátoru StartupYard jako nový ředitel. Povede akcelerační program pro začínající technologické firmy v Praze a bude dohlížet na provoz. Cedric se věnuje internetovým startupům již více než 17 let.

StartupYard je na světě teprve 2 roky, za tu dobu investoval do 23 technologických firem. “Nyní připravujeme několik změn, každý rok se budeme věnovat jinému odvětví. Pro rok 2014 jsme se rozhodli nalézt projekty věnující se datům, vyhledávání a analytice,” říká Cedric Maloux. “Naším domácím trhem je Česká republika, která je v dnešní době po celém světě známá mnoha skvělými firmami věnujícím se právě datům. Specializací našeho programu chceme přitáhnout podnikatele z celé Evropy, kterým nabídneme 3 měsíční program.”

Rodilý Pařížan Cedric je celou svou kariéru podnikatelem. Svou první internetovou společnost založil v roce 1996 a od té doby řídí startupy v pro ně dobrých i špatných časech. Jeho nejznájmnější firmou byla AllPeers, česká společnost, která získala velkou pozornost a ocenění před 6 lety, kdy do ní investovali fondy Index Ventures a Mangrove Capital Partners. Cedric je bývalým ředitelem společnosti Geewa, kterou posunul od lokální české herní firmy k mezinárodnímu úspěchu zejména hrou Pool Live Tour pro Facebook, kterou každý měsíc hrají miliony lidí. Se StartupYardem spolupracuje již od začátků v roce 2011.

Přihlášky pro nový ročník se otevřou za 2 týdny. Dosavadní ředitel Nikola Rafaj zůstává ve StartupYardu.

O StartupYardu

StartupYard je akcelerátor pro začínající technologické startupy. Naším cílem je pomoci firmám postavit životaschopný produkt, rychle odstartovat a připravit se na případnou investici. Od roku 2011 spolu s 90 mentory – podnikateli a investory - jsme investovali do 23 firem; 8 získalo investici, 1 byla odkoupená. StartupYard je členem Global Accelerator Network, sítě předních světových akcelerátorů, působí v Praze.

Quotes
"Naším domácím trhem je Česká republika, která je v dnešní době po celém světě známá mnoha skvělými firmami věnujícím se právě datům." Cedric Maloux
Images