Akcelerátor StartupYard investuje v roce 2013 do 6 firem

6 týmů z 5 zemí začne 6-měsíční akcelerační program 11. března

07 MARCH 2013, PRAGUE, CZECH REPUBLIC
Týmy z 12 zemí se přihlásily do třetího běhu akceleračního programu StartupYard. Porota strávila 6 týdnů výběrem projektů, nakonec se rozhodla přijmout 6 startupů z 5 zemí. Třetí běh šestiměsíčního programu začne 11. března v Praze.

Kritéra pro výběr startupů měli všichni porotci od začátku jednoznačný: tým, kdo jsou zakladatelé, co společně vytvořili, jaké mají zkušenosti a dovednosti. “V loňském roce 60 % našich firem změnilo produkt, na kterém dělali,” říká Nikola Rafaj ze StartupYardu. “Proto jsme preferovali kvalitu týmů před genialitou jejich nápadů.”

Týmy v jarním běhu StartupYardu 2013

Hlídačky.cz
Pomáháme rodičům najít nejspolehlivější hlídačky. Projekt již funguje na českém trhu.
Spoluzakladatelé: David Hrachový, Petr Šigut a Václav Kuna (Česká republika)
Web: www.hlidacky.cz

HowDoI Tutorials
Interaktivní nástroj pro vlastníky webových stránek, který vytvoří průvodce a tutoriály webů nebo aplikací během pár minut.
Spoluzakladatelé: Lukáš Haraga, Jiří Otáhal a Michal Pustka (Česká republika)
Web: www.howdoitutorials.com

StartitUp
Průvodce pro startupy, který pomůže podnikatelům provést jejich firmu krok za krokem od nápadu k produktu, spuštění až financování.
Spoluzakladatelé: Edward Liu a Yitao Sun (USA)
Web: www.startitup.co

Travelatus
Cestování na akce snadno a lehce. Travelatus pomáhá návštevníkům koncertů, festivalů a konferencí naplánovat si cesty.
Spoluzakladatelé: Valentin Dombrovsky, Vitaliy Korobkin and Denis Volkov (Rusko)
Web: www.travelatus.com

works.io
Nástroj pro profesionální výtvarné umělce, který prezentuje jejich práci a kariéru.
Spoluzakladatelé: Abe Han a Patrick Urwyler (Kanada, Švýcarsko)
Web: www.works.io

Yummy Food Delivery
Jak zdravě jíst v práci. Zaměřujeme se na rozvoz kvalitních jídel do firem.
Spoluzakladatelé: Kristina Šedivá a Tomáš Netrval (Česká republika)
Stránka na Facebooku Yummy Food Delivery

O StartupYardu

StartupYard je akcelerátor pro začínající technologické startupy. Naším cílem je pomoci firmám postavit životaschopný produkt, rychle odstartovat a připravit se na případnou investici. Od roku 2011 spolu s 90 mentory – podnikateli a investory - pomáháme 23 firmám; 8 získalo investici, 1 byla odkoupená. StartupYard je členem Global Accelerator Network, sítě předních světových akcelerátorů, působí v Praze. Více na www.startupyard.cz